Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri bağırsakermektedir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve asıl kapıların katı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabil, bir odanın dâhilindeki farklı bir göz bapsı da olur.

Yangın esnasında emniyetliğin katkısızlanması ve yönlü şekilde tahliyenin gerçekleşmesi yürekin kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emin şekilde binanın bırakma edilmesine imkân tanır.

Ayrıca, astım ve bronşit kabil teneffüs yolu emrazıyla birliklı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yangın Kapısı ana amacı insanoğluın hüsran kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Dolgular ile kapı açıkluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Korunumlu koridor ve hol: Komşu evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın ammaçlı korunmak istenen koridor Yangın Merdiveni Kapısı veya hol.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgelik verecektir.

Yangın merdiveni yapı içre bulunmuş olduğunda, emniyet için havalandırma bacası kullanılmalıdır. üste yangın merdiveni prodüksiyonında kullanılan tüm malzemelerin yangına en azca 90 zaman dayanabilmesi gerekmektedir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel hatır anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya yakın kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin bu menteşelerin esenlıklı çdüzenışması ve bapyı aptal kapatması gerekir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Ancak genelde Yangın Kapısı kullanılan biçimi aşağı esaslı itilen ve kolay açılmasını sağlayan ürkü cenah şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı bağırsakin az çok sorunlevsel şekilde misyon yapmalıdır.

Alay konusu dirilik zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page